Hardware

TR Dojo Quiz: IBM PC celebrates 30th anniversary

The IBM Personal Computer celebrates its 30th anniversary this week, take our IBM PC quiz and test your knowledge of this piece of computer history.

Answers to our IBM PC TR Dojo Quiz:

Question 1: What was the IBM PC's actual IBM system identification number?

Answer: IBM 5150

Question 2: How long did it take to develop and announce the IBM PC?

Answer: 12 months

Question 3: The IBM PC was developed at which of the following IBM sites?

Answer: Information Systems Division - Boca Raton, FL

Question 4: The IBM PC was powered by which of the following processors?

Answer: Intel 8088

Question 5: The base model IBM PC came with how much user memory?

Answer: 16K

Question 6: What was the maximum amount of user memory on the original IBM PC?

Answer: 256K

Question 7: How many expansion slots did the IBM PC have?

Answer: Five

Question 8: When launched in 1981, what was the approximate MSRP for a base model IBM PC?

Answer: $1,600

Question 9: True or False: The original IBM PC came with an IBM display.

Answer: False

Question 10: Which company developed the disk operating system (DOS) for the IBM PC?

Answer: Microsoft

About

Bill Detwiler is Managing Editor of TechRepublic and Tech Pro Research and the host of Cracking Open, CNET and TechRepublic's popular online show. Prior to joining TechRepublic in 2000, Bill was an IT manager, database administrator, and desktop supp...

Editor's Picks