DFS Link Network Location Problem In Vista

By Aakash Shah ·
I am experiencing a problem in Windows Vista when adding a DFS link as a network location. Here is an example scenario:
DFS root is: \\server\dfsroot
A DFS link is: \\server\dfsroot\share1

If I add a Network Location pointing to \\server\dfsroot\share1 and attempt to expand that in Computer, it does not correctly expand the share. Instead, I see a shortcut called "target". Only after I double click on the shortcut called "target" does it take me to the share.

I did not experience this problem in XP. I also do not experience this problem if I add a network location to the file server directly (without using DFS). Alternatively, if I add a mapped drive to the DFS link, this problem does not occur. In addition, if I add a network location to a subfolder of the DFS link such as \\server\dfsroot\share1\folder1, the location opens correctly without the "target" shortcut problem.

Has anyone else experienced this problem? If so, how did you get around this issue?


This conversation is currently closed to new comments.

5 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Answers

Collapse -

Same issue - no answer yet

by critchco In reply to DFS Link Network Location ...

We're experiencing exactly the same issue in our company. The root of the DFS is fine, a folder within the root doesn't work but anything a level below works.

Have you resolved this issue yet?

Collapse -

Unfortunately Not

by Aakash Shah In reply to Same issue - no answer ye ...

critchco: Unfortunately, I have not found any fixes or workarounds for this yet.

Collapse -

Me too!

by peterh In reply to Unfortunately Not

We are experiencing this same issue with our Vista clients. I'll be looking for a solution and watching this thread. If I find one I'll post it.

Collapse -

Problem Posted To MS TechNet

by Aakash Shah In reply to DFS Link Network Location ...

I just posted this problem to the MS TechNet Forum at the link below:

Just FYI.

Back to Networks Forum
5 total posts (Page 1 of 1)  

Hardware Forums