Question

Locked

Linksys WRT54GX v2.0 Wireless problem

By mgranlund ·
My wireless network has become "flakey". Each individual component takes a very long time to acquire an IP adress and connections are often dropped. Re-connect can take up to 3 hours.
Problem seems to have occurred as I added more and more components to the system.
Is there any radio setting that needs tweaking or some other way to solve the problem? I have noticed on DELL Network Assistant and in Linksys router admin pages I cannot see wireless equipment listed.
Equipment as follows: Dell 9100 : Win XP Pro SP2 :
Linksys
WRT54GX v2.0 Router: 1x WRE54G Range Extender: 1x WVC54GC Security Cam: 1x WPS54GU2 Print Server: 1x WMB54G Music bridge: 1x WUSB54GS USB network connection

1x Slingbox
1x Digidock media Player v1.3

All work well from time to time but not all at once.

This conversation is currently closed to new comments.

3 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Answers

Collapse -

802.11g and 802.11b

Are all the devices using 802.11g connections? I know there can be some issues with performance if you have a mix of b and g standards. Although I doubt it would be the cause of what you describe. The only other thing I can think of is "pollution". The 2.4GHz band is fairly packed these days.

Collapse -

802.11g and 802.11b

by mgranlund In reply to 802.11g and 802.11b

All devices are G and the Router is set to G only. Scanning the environment with my iPaq I can't see any other networks in the vicinity.
Thanks, but I don't think this is the problem. Do you have any other ideas?

Back to Networks Forum
3 total posts (Page 1 of 1)  

Hardware Forums