Question

Locked

Mounting Exchange Mail boxes

By pdonaghey ·
Hi guys and gals,

I'm having a bit of trouble with a server my company looks after.

The server it self was hacked the other day and the hacker has damaged the exchange mail boxes.

The problem i'm getting and i can't seem to get my head around it is that when we go to mount the first storage group it gives this error:

The database files in this store are inconsistant.

ID no: c1041739
Exchange System Manager
--------------------------------------------

That error message comes up as soon as you try mounting the storage groups. There are also quite a few errors popping up in the event log these errors are:

Event ID: 9175

The MAPI call 'OpenMsgStore' failed with the following error:
The Microsoft Exchange Server computer is not available. Either there are network problems or the Microsoft Exchange Server computer is down for maintenance.
The MAPI provider failed.
Microsoft Exchange Server Information Store
ID no: 8004011d-0526-00000000

For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.
---------------------------------------------

Event ID: 9518

Error Database is in inconsistent state starting Storage Group /DC=local/DC=MrPlantHire/CN=Configuration/CN=Services/CN=Microsoft Exchange/CN=MRPLANTHIRE/CN=Administrative Groups/CN=first administrative group/CN=Servers/CN=SERVER/CN=InformationStore/CN=First Storage Group on the Microsoft Exchange Information Store.
MDB failed to start.

For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.
---------------------------------------------

Event ID: 9519

Error Database is in inconsistent state starting database "First Storage Group\Mailbox Store (SERVER)" on the Microsoft Exchange Information Store.

For more information, click http://www.microsoft.com/contentredirect.asp.
--------------------------------------------

If anyone can help asap it would be ace. Its just we have been working on this since 7 this morning and to no avail... i will keep trying until i get a reply, if i get a reply, but thanks to anyone who does offer some help.

Thanks in advanced

Peter

This conversation is currently closed to new comments.

2 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Answers

Collapse -

Repair databases

by p.j.hutchison In reply to Mounting Exchange Mail bo ...

It seems that the database files have either been damaged or files have been deleted in c:\Program files\Exchsrvr\mdbdata. Make sure you have the .log, .edb and .stm files there.
Try running the ESEUTIL and run a repair. If no success, you will have to restore the previous backup.

Back to Networks Forum
2 total posts (Page 1 of 1)  

Hardware Forums