Question

Locked

Network not working after installing VPN-role

By m.de.haan ·
Hi all, I am running a small network based on a Windows 2003 server. I've had the Domain Controller, DHCP, DNS and file-server roles installed and used RDP to do the maintanance work to my server. Everything was working perfectly, I've had no problems with that. But after I wanted to give remote users the possibility to access the network using VPN, everything stopped working. LAN users wouldn't get an IP-address from the DHCP-server and even when a computer was using a static IP it still wast able to access the PDC. I've tried to ping the server but I got no response. Can anyone help me out since removing RRAS isn't working either?

Thanks in advance.

This conversation is currently closed to new comments.

4 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Answers

Collapse -

doublecheck your firewall settings on the server?

by markp24 In reply to Network not working after ...

Hi

when the remote access was added, did any other network (routing) settings change? You may want to confirm the Firewall settings on the server are correct. (maybe temporarily disable it to test if the firewall is the actualy issue)

Collapse -

My first guess

by m.de.haan In reply to Network not working after ...

The Firewall settings were also my first guess. Ofcourse I disabled the Windows Firewall because otherwise I couldn't install the RRAS-service.
While installing the RRAS, I've selected to enable the basic router/firewall settings so I've checked that already. I've enabled all incoming traffic but that wouldn't do the trick. Strange enough, outbound traffic was never a problem.

Collapse -

maybe one of these articles will help

by markp24 In reply to Network not working after ...
Back to Networks Forum
4 total posts (Page 1 of 1)  

Hardware Forums