Question

Locked

no sound! audio device on high definition audio bus xp sp2 code 28 still

By jeremypjz ·
the problem here is there is no sound after i format and reinstall xp.The yellow ? in the device manager wont gone and still having code 28 error after i install wdm_realtek high definition driver(2.72) 2.18.
Installed microsoft uaa bus driver for hd audio, tried hd audio kb88811
no service.msc found


PC info
XP pro ver 2002 sp2
motherboard sound spoil
sound card using creative soundblaster 5.1live and driver loaded cmi8738/c3dx pci audio driver

This conversation is currently closed to new comments.

4 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Answers

Collapse -

OK now I'm confused

by OH Smeg In reply to no sound! audio device on ...

The Sound Blaster 5.1 Live is a Sound Blaster card and should install the Default Sound Blaster drivers when you install XP.

The cmi8738/c3dx pci audio Is a Driver for one of the Realtech Sound Devices and isn't suitable for Sound Blaster Audio Cards/Chip Sets.

So what exactly do you have here?

Sound Blaster 5.1 Live Drivers are available here

http://www.softwarepatch.com/utilities/creativesb51.html

if you have a Realtech Audio Chip Set here you need to install the Driver for it before connecting tot he Windows Update server as Realtech Drivers are not Digitally Signed with M$ and need to be installed before connecting to the Windows Update Servers.

Col

Collapse -

resolved

by jeremypjz In reply to no sound! audio device on ...

it has resolved is due to hardware external problem...

Collapse -

Could you be a bit more vague please ? ...

by OldER Mycroft In reply to resolved

We at TechRepublic sometimes find it slightly daunting when we are deluged with meticulously detailed technical specs such as yours. :^0

Back to Hardware Forum
4 total posts (Page 1 of 1)  

Hardware Forums