Discussions

OpenSuse 12.1 blue screen "Insert CD 1" on ASUS P8H67-M LE

Tags:
+
0 Votes
Locked

OpenSuse 12.1 blue screen "Insert CD 1" on ASUS P8H67-M LE

ryno
Hi All,

I am having problems installing OpenSuse 12.1 (64 Bit) on my "ASUS P8H67-M LE".

When I boot from the disc (which has been used to install OpenSuse on another PC) and then click on installation, it loads and then I get a blue screen stating "Make sure cd 1 is in you drive".

It is obviously in the drive because I booted from it :-)

A have tried changing my SATA settings to compatibility mode, but no luck.

If anyone can help me to get this sorted, I would highly appreciate it.

Thank you in advance.
  • +
    0 Votes
    HAL 9000 Moderator

    Try reposting this in the 'Q&A' forum. The 'Discussion' forum is for matters of general discussion, not specific problems in search of a solution. The 'Water Cooler' is for non-technical discussions. You can submit a question to 'Q&A' here:

    http://www.techrepublic.com/forum/questions/post?tag=mantle_skin;content

    There are TR members who specifically seek out problems in need of a solution. Although there is some overlap between the forums, you'll find more of those members in 'Q&A' than in 'Discussions' or 'Water Cooler'.

    Be sure to use the voting buttons to provide your feedback. Voting a '+' does not necessarily mean that a given response contained the complete solution to your problem, but that it served to guide you toward it. This is intended to serve as an aid to those who may in the future have a problem similar to yours. If they have a ready source of reference available, perhaps won't need to repeat questions previously asked and answered. If a post did contain the solution to your problem, you can also close the question by marking the helpful post as "The Answer". .

    By the sounds of things you don't have the correct Driver for your SATA Controller. Not sure the correct answer here because I'm not familiar with that M'Board or SUSE for that matter either.

    +
    0 Votes
    ryno

    Hi,

    Thank you for the information, I will re-post int the Q & A.

    Have a nice day.

  • +
    0 Votes
    HAL 9000 Moderator

    Try reposting this in the 'Q&A' forum. The 'Discussion' forum is for matters of general discussion, not specific problems in search of a solution. The 'Water Cooler' is for non-technical discussions. You can submit a question to 'Q&A' here:

    http://www.techrepublic.com/forum/questions/post?tag=mantle_skin;content

    There are TR members who specifically seek out problems in need of a solution. Although there is some overlap between the forums, you'll find more of those members in 'Q&A' than in 'Discussions' or 'Water Cooler'.

    Be sure to use the voting buttons to provide your feedback. Voting a '+' does not necessarily mean that a given response contained the complete solution to your problem, but that it served to guide you toward it. This is intended to serve as an aid to those who may in the future have a problem similar to yours. If they have a ready source of reference available, perhaps won't need to repeat questions previously asked and answered. If a post did contain the solution to your problem, you can also close the question by marking the helpful post as "The Answer". .

    By the sounds of things you don't have the correct Driver for your SATA Controller. Not sure the correct answer here because I'm not familiar with that M'Board or SUSE for that matter either.

    +
    0 Votes
    ryno

    Hi,

    Thank you for the information, I will re-post int the Q & A.

    Have a nice day.