General discussion

Locked

Performance Problems

By gemailhiot ·
I have a 2-computer network environment. One computer is a 2Ghz machine, the other a 266Mhz system. They are networked through a hub and the networking is done through Netbios with Microsoft.
The system also has an ADSL hi-speed modem connected to the hub, and shared by both computers. the BlackICE Defender program serves for firewalling.

After the computer has been running for about 4 hours, it slows to a crawl on both Internet and other applications. When shutdown and restarted, the speed is satisfactory. The system alos runs Norton System Works 2002, recently updated. BlackIce logging has been disabled.

Any idea or suggestion?

thanks

gilles mailhiot

This conversation is currently closed to new comments.

3 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

by TheChas In reply to Performance Problems

Which computer?

What version of Windows is installed?

Hardware information:

Amount of RAM
Video card
free hard drive space

It sounds like a memory leak.
This is very common on systems with W98 and IE 6 and / or DirectX 9 where there is not an updated driver for the video or sound card.

"Best" solution:
Wipe the Windows folder, and re-install W98 clean.
Stop updates as needed for your hardware.
(IE 5.5 SP2 and DirectX 8.1)
(There is now a security patch for DirectX 8.1 that does not require upgrading to DirectX 9.)

Chas

Collapse -

by gemailhiot In reply to

Poster rated this answer.

Collapse -

by gemailhiot In reply to Performance Problems

This question was closed by the author

Back to Desktop Forum
3 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums