Question

Locked

Problems Installing Windows XP Media Center

By originalslagos ·
i have a pc that was installed with windows xp media center edition, the service.exe failed to launch and the windows\system\config folder was missing or corrupt. i tried to copy the files over from the cd, but to no avail. i then tried a repair install this also failed. it would start to tell you about how great XP is (bout 34 mins left) and would restart.

so i decided on formatting and putting a clean install on. on copying files, (Around 67 %) multiple "fails not copied correctly" i try to retry them, then skip the files and it would give me verious different blue screens! i have tried this 3 times and it is starting to get annoying. any help would be appricated before i do myself damage by throwing this very heavy unit out the window.

This conversation is currently closed to new comments.

10 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Answers

Collapse -

HDD errors?

by rob In reply to Problems Installing Windo ...

I had this same thing with an old laptop a month ago - it had been running XP with only 128Mb RAM for over a year, and the high disk activity caused by constantly paging simply wore the disk out!

Collapse -

cheers

by originalslagos In reply to HDD errors?

i am yet to go in the office and play with it. i am thinking one of 3 things hdd is knackered. Ram is fryed or the motherboard has gone.. all major problems i admit, but i will have to test these components... any other input would be appricated though.. thanx everyone ^_^

Collapse -

ReLoad of software

by lonewolf0 In reply to cheers

I had a similar problem with xp64 I finally found some software that would do a DOD type wipe to completely and I mean completely erase the disc.That solved my problem.But I also found out by being stupid and Pi___d off and not completely reading the instructions that I had wiped all disc drives in my computer clean.So if you find this software and use it make sure if you have more then 1 HD You disconnect them before running it.I found that software on ZD net.You might try that it worked for me I had 3 200gig hard drives it wiped clean.

Collapse -

XP Media Center Update For Microsofts Zune Player

by Ken Ga In reply to Problems Installing Windo ...

Sorry I don't have a solution, but since you're talking about XP Media Center I figured I would post a problem that I encountered that I still can't figure out.
I purchased Microsoft's "Zune Player" a Christmas and I got an error meesage when I tried to enstall the software. After contacting Microsoft's third world country support help desk and after working past the language barrier, I was informed that my OEM Media Center 2003 had to be upgraded to Media Center 2005(roll up 2) in order for my Zune player to properly connect to my computer. After doing what I believed was the correct way to do things(and assuming I dowloaded the correct files from Microsoft's site) my computer booted up very slowly and ran even slower. It locked up several times and I eventually reloaded the OS. Supposedly if your computer has Media Center on it then Zune somehow uses that to sink between the two(but can't confirm since I never had success with upgrading to the required version that Zune wants to see).

I've always wondered if anyone else had problems getting their Zune Player to connect to their computer that had Media Center running on it.

Collapse -

Problems Installing Windows XP Media Center

by dannyz327 In reply to Problems Installing Windo ...

I think I know what you're talking about. I once ran into the same problem. It sounds the problem is your RAM (memory). If you are getting different error code blue screens during a clean installation, than the problem is your system memory. Make sure you are not mixing different types of memory such as PC100/PC133. If it's DDR make sure you don't mix different types such as PC2100/PC3200. Also make sure you don't purchase cheap memory. What I mean is don't buy memory from brands that are not well known. If you have two sticks of memory installed, try removing one and then try installing the OS once again. Try all this and let me know if it worked. Email me at Znirvana327@hotmail.com

Computer Technician
Daniel Zambrano

Collapse -

Problems Installing Windows XP Media Center

by dannyz327 In reply to Problems Installing Windo ...

I think I know what you're talking about. I once ran into the same problem. It sounds the problem is your RAM (memory). If you are getting different error code blue screens during a clean installation, than the problem is your system memory. Make sure you are not mixing different types of memory such as PC100/PC133. If it's DDR make sure you don't mix different types such as PC2100/PC3200. Also make sure you don't purchase cheap memory. What I mean is don't buy memory from brands that are not well known. If you have two sticks of memory installed, try removing one and then try installing the OS once again. Try all this and let me know if it worked. Email me at Znirvana327@hotmail.com

Computer Technician
Daniel Zambrano

Collapse -

BIOS?

by cameron.p In reply to Problems Installing Windo ...

It sounds to me like you may have a bad hard drive but I have found that installing XP in the past has often required BIOS updates or I would get weird errors like you are experiencing. Try that first. Also, if you suspect the drive, you can use Western Digital's wddiag program to test it on another system or use a linux cd o/s like the Austrumi disk which has a memtest and hard drive test on boot selection.

Collapse -

thanx guys

by originalslagos In reply to Problems Installing Windo ...

thanks to everyone that posted, i will take all of it on board, i changed the Ram and try to reinstall windows and it worked fine ^_^

cheers everyone!

Collapse -

Bad Memory probably

by scottg In reply to Problems Installing Windo ...

I have had the same situation. It was bad memory chips. What computer make is it?
scottg

Back to Storage Forum
10 total posts (Page 1 of 1)  

Hardware Forums