Questions

Netgear Modem/Router Not getting send and receive

+
0 Votes
Locked

Netgear Modem/Router Not getting send and receive

jpaterson
Hello. I have cable internet. I have a new Netgear wireless modem/router. Power light is on, cable light is on, and wireless is on but the send and receive lights are not on. I detect wireless perfectly on my laptops. It just wont go to any websites. I think the send and receive lights have something to do with it. I have had the cable company reset the modem from their side and I also have reset it my self. Also the cable company says my "levels" are perfect. As of right now i do not know what the model number is cause im at a different location. BUt any tips in the right direction would be great. Thank you so much.
  • +
    0 Votes
    45GEEK

    There just isn't enough information to give any suggestions on this one....need to know what OS you are running and what browser you are using to access the internet. Your security settings might be too high...IE7 is kind of picky when first "learning" and a lot of times you have to manually add your sites to be able to access them....also you don't say if you get any error messages or not....of if you can access the internet through a wired network....I suggest trying a wired network (cabled into the gateway/modem) if that works you have a wireless issue probably in the settings....if you cannot connect wired you probably have a security settings problem.

  • +
    0 Votes
    45GEEK

    There just isn't enough information to give any suggestions on this one....need to know what OS you are running and what browser you are using to access the internet. Your security settings might be too high...IE7 is kind of picky when first "learning" and a lot of times you have to manually add your sites to be able to access them....also you don't say if you get any error messages or not....of if you can access the internet through a wired network....I suggest trying a wired network (cabled into the gateway/modem) if that works you have a wireless issue probably in the settings....if you cannot connect wired you probably have a security settings problem.