Questions

VISTA install problem

Tags:
+
0 Votes
Locked

VISTA install problem

jagerde
Has anyone had this specific problem ?
I tried a Clean Install (VISTA Ultimate), with the DVD in my DVD writer, everything went fine
till Vista reboots, then only a blinking cursor
appears and nothing happens anymore.
I phoned the Microsoft helpdesk but couldn't
help me either, saying something that my BIOS
is maybe to old.
I've a MSI-7021 mainboard(Via KT600chipset)with a ATHLON XP 1800+ CPU and 1 GB memory.Bios is
an AMI 07.00T (04/02/2001).
My solution was first copying the whole DVD to my harddisk and then install it from my harddisk
and everything went fine, but the whole thing puzzles me.
  • +
    0 Votes
    anthony

    I had a similar problem with an MSDN ISO I downloaded and burned. I got to the same point as you with the same result.

    I burned another copy and had no trouble. I attribute this to a bad copy. Was this a retail disc or a burned ISO?

    ~Anthony

    +
    0 Votes
    jagerde

    It was a retail version, but it couldn't be
    damaged because te harddisk copy works fine.
    Also I logged the complete succesfull install
    from the harddisk and saw 3 complete reboots.
    After copying the files it reboots for the
    1st time and after that the files were
    unpacked in it seems VISTA environment.After
    Updates install it reboots for the 2nd time and after startup preparation for the first time, it reboots for the 3rd time.

    +
    0 Votes
    perry.grewal

    I will try to burn another copy of my iso. I downloaded my iso off of msdnaa.

    Perhaps I will burn at a slower speed.

    +
    0 Votes
    Kenone

    But I've seen very similar behavior with XP when I had questionable memory installed. Just a thought.

  • +
    0 Votes
    anthony

    I had a similar problem with an MSDN ISO I downloaded and burned. I got to the same point as you with the same result.

    I burned another copy and had no trouble. I attribute this to a bad copy. Was this a retail disc or a burned ISO?

    ~Anthony

    +
    0 Votes
    jagerde

    It was a retail version, but it couldn't be
    damaged because te harddisk copy works fine.
    Also I logged the complete succesfull install
    from the harddisk and saw 3 complete reboots.
    After copying the files it reboots for the
    1st time and after that the files were
    unpacked in it seems VISTA environment.After
    Updates install it reboots for the 2nd time and after startup preparation for the first time, it reboots for the 3rd time.

    +
    0 Votes
    perry.grewal

    I will try to burn another copy of my iso. I downloaded my iso off of msdnaa.

    Perhaps I will burn at a slower speed.

    +
    0 Votes
    Kenone

    But I've seen very similar behavior with XP when I had questionable memory installed. Just a thought.