General discussion

Locked

Missing Icons in Nt 4.0 Workstation sp5

By dellservicepro ·
Running on a NT Workstation 4.0(SP5), after logging into the domain, the user Desktop appears with no icons. Just a green screen with the Task Bar. It seems that Windows Explorer doesn't work properly either. I've rebuilt one machine that had the problem, but I'm having it pop up intermittently on a couple other machines. Any ideas?? I'm pretty sure it's only when logging into a Domain account.

Thanks. Have a good day..

This conversation is currently closed to new comments.

19 total posts (Page 2 of 2)   Prev   01 | 02
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

Missing Icons in Nt 4.0 Workstation sp5

by raudy1 In reply to Missing Icons in Nt 4.0 W ...

I have had icons turn into different looking icons. For example, if it was a program that I got over the network or downloaded from the internetit would come up as a telephone icon. However, all of the icons still worked properly. I went onto theadministrator side and deleted programs that I had loaded over the network and from there everything has been great. Try deleting some your last network download.

Collapse -

Missing Icons in Nt 4.0 Workstation sp5

by dellservicepro In reply to Missing Icons in Nt 4.0 W ...

The question was auto-closed by TechRepublic

Collapse -

Missing Icons in Nt 4.0 Workstation sp5

by RMmcp In reply to Missing Icons in Nt 4.0 W ...

This fix is actually intended for Win95/98, and I don't have NT boot up right now, so, I can't say for sure. But look in the Winnt (or root) directory for a file named "shelliconcache" and delete it. Then reboot. The icon cache will be recreated. Ifthat doesn't do it. Download and install SP-6a or reinstall SP-5.
If this continues by just logging in with a Domain Account, delete all profile files on the authenticating Domain Controller. Let the workstation drive the profile. Then delete the local machine profiles so they will be rebuilt.

Collapse -

Missing Icons in Nt 4.0 Workstation sp5

by dellservicepro In reply to Missing Icons in Nt 4.0 W ...

The question was auto-closed by TechRepublic

Collapse -

Missing Icons in Nt 4.0 Workstation sp5

by Robert K. Kuhn In reply to Missing Icons in Nt 4.0 W ...

Are you enforcing any policy either locally
or through your domain controller?

Collapse -

Missing Icons in Nt 4.0 Workstation sp5

by dellservicepro In reply to Missing Icons in Nt 4.0 W ...

The question was auto-closed by TechRepublic

Collapse -

Missing Icons in Nt 4.0 Workstation sp5

by cannon In reply to Missing Icons in Nt 4.0 W ...

I think it might be a permission problem, or a corrupt user profile. Check the users account for proper permissions to log on. If it is the profile itself then copy any important data to another location and remove the profile.

Collapse -

Missing Icons in Nt 4.0 Workstation sp5

by dellservicepro In reply to Missing Icons in Nt 4.0 W ...

The question was auto-closed by TechRepublic

Collapse -

Missing Icons in Nt 4.0 Workstation sp5

by dellservicepro In reply to Missing Icons in Nt 4.0 W ...

This question was auto closed due to inactivity

Back to Desktop Forum
19 total posts (Page 2 of 2)   Prev   01 | 02

Related Discussions

Related Forums