Question

  • Creator
    Topic
  • #2141381

    COMPUTER NOT TURNING ON

    by rohank11001 ·

    Hello Everyone!!!!

    SYSTEM SPECS:
    GT 730
    XEON X3430
    ECS H55HM
    600W PSU
    8GB DDR3 RAM
    256 GB SSD

    My name is Ronak I work at …………. so my question is
    1. WHEN PLUGGED IN, FAN AND CPU COOLER LIGHTS LIGHT UP FOR A SPLIT SECOND
    2. WORKED FOR A MONTH THEN RANDOMLY STOPPED WORKING
    3. NO BEEPING CAN BE HEARD
    4. HAVE TRIED CLEANING THE INSIDE
    5. HAVE TRIED UNPLUGGING THEN REPLUGGING POWER SUPPLY CABLE.

    THANKS IN ADVANCE.

    Irrelevant employer name provided by OP removed

You are posting a reply to: COMPUTER NOT TURNING ON

The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to our Community FAQs for details. All submitted content is subject to our Terms of Use.

All Answers

  • Author
    Replies
    • #2413392

      I would suspect…..

      by birdmantd ·

      In reply to COMPUTER NOT TURNING ON

      Either there is a hardware issue with the motherboard or the PSU. Try a different PSU first. Best wishes.

    • #2413389

      That’s pretty old.

      by rproffitt ·

      In reply to COMPUTER NOT TURNING ON

      You see this a lot past 5 years. To work it we remove whatever we can with the goal to get a power up. We do this in two stages:
      1. What’s easy to remove.
      2. The rest.

      We are NOT trying to get a working PC, just one that turns on and stays on. Some new techs get confused about that.

      Remember the CASE is an optional part!

      The name of this method is “MAKE IT SMALLER.”

    • #2412916

      Computer not Turning On

      by jenniemiller ·

      In reply to COMPUTER NOT TURNING ON

      Unplug your computer and plug it directly into a wall outlet you know is working, rather than a power strip or battery backup that may be failing. Make sure the power switch on the back of your power supply is flipped on, and if the outlet is connected to a light switch, make sure that switch is turned on too.

      Or Maybe Power Supply Issue or Maybe Hardware Issue.

Viewing 2 reply threads