General discussion

Locked

Experiencing long time loading windows

By kevin203 ·
Hi everyone...

I am a network infrastructure staff and in my company had around 50 client using Window Xp desktop and 20 other is Window 98 SE. Many complaint came from the XP user saying that most of their pc may takes 10 to 15 minutes to load into the windows. And there's no problem at all for other Operating Systems.

Did anyone of you experience this before. I tried many way to reduce the loading time but it doesn't make any changes.

Some of the IT expert that i known tell me that this is a normal situation for Window XP when they are connected to the domain.

I still hardly to believe it. It must be some setting or configuration that gone wrong.

This conversation is currently closed to new comments.

4 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

That's a fact Jack

by jmgarvin In reply to Experiencing long time lo ...

If you use roaming profiles and your server isn't very beefy, that sounds a little long, but about right. Plus, it's dependent on how you authenticate as well

Long story short: XP has issues with connecting to domains...

Collapse -

Potential Answers

by BFilmFan In reply to Experiencing long time lo ...

What is in the login scripts for the domain?

How many group Policy Objects are being applied?

How are they being applied?

Is there a domain controller on your site?

What is in the GPOs?

And no, that is NOT a normal situation.

Collapse -

Good Idea

by kevin203 In reply to Potential Answers

i dont apply any login script for every user.
Neither no GPO

We have a domain controller and it act like the client site takes long time to load the personal setting and and so on...

Its there something that i miss out?
I try to post the same thing in many forum but all they give me the solution is the same.

Workstation problem or XP issue

Collapse -

NONE...

by kevin203 In reply to Potential Answers

All the question that you mention is not done in this scenario... Is it really window XP's own issue with login to domain?

Back to Software Forum
4 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums