Question

Locked

Laptop boot up problems

By rminter ·
I have a Gateway 600YG2 laptop computer with a Mobile Intell Pentium 4-M CPU 170 GHz, 1 GB Ram running Windows XP Professional.

The computer has been working just fine then when we pressed the start button the processor fan comes on, and only the left-side modular bay LED comes on. The HD LED does not come on neither does the display. Then in about 30 seconds the system shuts down and the green LED that was lit turns red.

I have replaced the RAM, HD, CD-Rom, Floppy and the battery with ones from another Gateway 600YG2 and nothing. The components from the bad computer all work fine in the other computer.

I am thinking the motherboard, but would like any other suggestions.

Bob

This conversation is currently closed to new comments.

3 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Answers

Collapse -

If it walks like a duck.....

by robo_dev In reply to Laptop boot up problems

the only other test would be to find the CMOS battery and pull it out.

Does this machine have discrete or embedded video adapter? If so, pull the video card...

Plug in an external monitor to see if the video system is trying to initialize.

From what you describe, it sounds like the mobo has gone to meet it's maker.

Collapse -

If it walks like a duck........

by rminter In reply to If it walks like a duck.. ...

Embedded video, external monitor does not work either

Back to Storage Forum
3 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums