General discussion

Locked

RAS install failure from "duplicate name

By tslape ·
I am still stumped on a RAS install on my NT4 server, using a 56K modem. Upon completing the RAS configuration and restarting the server, the event log is full of 7001 errors - workstation service can't start because a duplicate name exists on the network. I have deleted static references in WINS database and have a static IP address on the NIC. When RAS is installed, the network wont start - no nothing in Network Neighborhood and local clients can't log on - and there is no RAS dial-up either.Please assist Thank you!

This conversation is currently closed to new comments.

6 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

RAS install failure from "duplicate name

by -Q-240248 In reply to RAS install failure from ...

If your machine is multi-homed, then i suggest your problem lies there..

Otherwise, disable wins altogether and try again. Fix WINS database if the error does not recur...

Collapse -

RAS install failure from "duplicate name

by tslape In reply to RAS install failure from ...
Collapse -

RAS install failure from "duplicate name

by guy In reply to RAS install failure from ...

Have a look at Technet article Q166184
It indicates that if you have two NIC's then both need to be configured to point to the same Wins Server
RESOLUTION
==========

To resolve this problem, remove the static entry from the WINS database.MORE INFORMATION
================

If the WINS server is multi-homed, check for split registration. If the WINS
server has split registration, configure the Primary and Secondary WINS entries
on both network adapters with the IP address of only one of the adapters.

Collapse -

RAS install failure from "duplicate name

by tslape In reply to RAS install failure from ...
Collapse -

RAS install failure from "duplicate name

by trurod70 In reply to RAS install failure from ...

Did you remember to reapply the service pack after you installed RAS? I had problems with my server as well unil I reapplied the service pack, then they all disappeared.

Collapse -

RAS install failure from "duplicate name

by tslape In reply to RAS install failure from ...
Back to Windows Forum
6 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums