General discussion

Locked

Samba and NT4+SP5

By ddiall ·
Hello, we have two Samba servers running on an LAN for some months. One is on RedHat 6.0 (samba 2.0.3) and the other on Solaris 2.5 (samba 2.0.5).

All the Windows boxes connect to them with "clear text" passwords. No problems until we installed Service Pack 5 on two fresh NT 4.0 machines.

Right after installation the NT boxes can see the servers in Network Neighbourghood. As soon as we add SP5 to the mix they disapear and not even with "Start | Find | Computer" it is possible to find locate them. The same results with SP4...

Has anyone experienced this problem? What is the cure or workaround. Should I try SP6 or SP6a?

This conversation is currently closed to new comments.

3 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

Samba and NT4+SP5

by ww In reply to Samba and NT4+SP5

Hi
This has todo with the 'encrypted password' which I believe came along right after sp3. You have to choices:
- either use the samba version which supports encrytion or
- change the appropriate registry key to send clear text passwords
ww

Collapse -

Samba and NT4+SP5

by ddiall In reply to Samba and NT4+SP5

Bull's eye!!! It worked right away!

I didn't realize that by not having updated the registry for clear passwords in the NT registry, it wouldn't even "see" the Samba server in its Network Neighbourhood... I thought that it was only needed it to connect to the server.

Thank you very much for the enlightment!

Collapse -

Samba and NT4+SP5

by ddiall In reply to Samba and NT4+SP5

This question was closed by the author

Back to Linux Forum
3 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums