General discussion

Locked

TV Tuner video recording - no sound

By gaur ·
Hi, I just installed a Mercury TV Tuner card, and as recommended in the manual, connected the Audio Out of the TV Tuner card to the Line In of my Sound Card (Creative SoundBlaster, I think). Anyway, in the settings of the TVR software version 3.0 that I got along with the card, I can select Audio Source as None or Line-In. The manual says I should select Line-In while Recording from cable TV. Anyway, I do the recording and all I get is silence which turns to hissing if I turn the volume way up and some faint mumbling of voices. I don't know why but the sound isn't getting recorded. The Line-In volume is at full and not muted. I also changed the wire connecting the Audio Out to Line-In but to no avail. Please please please help.

Thanks,

Kamal

This conversation is currently closed to new comments.

3 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

Have you had a look at the

by HAL 9000 Moderator In reply to TV Tuner video recording ...

The sound card settings just to make sure that the Line In is enabled or not muted?

Col

Collapse -

Line-In not muted

by gaur In reply to Have you had a look at th ...

Have checked that. Have even changed the wire connecting the Audio Out of the tv tuner card to Line-In of Sound Card but to no avail.

Now what?

Collapse -

Have you actually tested the line with

by HAL 9000 Moderator In reply to Line-In not muted

A Multimeter?

If so and everything is OK then there has to be something in the software not installed properly. First go into the Control Panel and make sure that all the sound devices are actually working and you have no conflicts {sorry I can't remember what OS you said you where using} Then grab out the book that came with the Capture card and make sure that you've followed all the steps correctly it sounds very much like there is something missing somewhere you could also try plugging in a set of powered speakers into the Line Out from the Capture Card to see if there is any signal present. If there is nothing coming directly from the Capture Card then try replacing it as it is not an unknown thing that some of these things could be faulty but generally these problems come from not installing the software properly.

Col

Back to Community Forum
3 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums