Question

  • Creator
    Topic
  • #2149789

    Added drive but not showing up

    Locked

    by chrisj ·

    Hello everyone,

    I have a Dell PowerEdge 2600 with a Dell PERC 4/Di RAID Controller. This unit holds a total of 6 drives but only 3 drives (RAID configured)are installed. The OS is Windows 2003 Server.

    I installed a 4th (SCSI) drive but it will not show up. My goal is not to add to the RAID but use it as a seperate drive for online storage.

    Any suggestions on how to make this drive appear?

    Many thanks in advance.

All Answers

  • Author
    Replies
    • #2912205

      Clarifications

      by chrisj ·

      In reply to Added drive but not showing up

      Clarifications

    • #2912195

      Disk Management Console

      by rkuhn040172 ·

      In reply to Added drive but not showing up

      See it there?

      Perhaps it’s just not partitioned and formatted.

      • #2912180

        Do not see in Disk Management Console

        by chrisj ·

        In reply to Disk Management Console

        Hello sir,

        I do not see it in Disk Management Console. Even did a disk rescan and still no drive. Correct…the drive has not been partitioned or formatted. I assumed I would see the device then be able to format.

        Thank you for responding

        • #2912173

          You’ll need to go into the RAID controller software.

          by bart777 ·

          In reply to Do not see in Disk Management Console

          Open the controller interface and see if you can find it there. It’s possible that the controller has already assigned the new drive as a hot spare, or it sees the drive but has not initialized it yet.

          Hopefully you have the windoes software installed. If not you’ll have to do thsi from the BIOS end of the controller software.

          Best of luck.

        • #2912171

          Couple of things

          by ic-it ·

          In reply to Do not see in Disk Management Console

          Is the SCSI chain terminated after the drive?
          Does the startup SCSI Controller utility display the drive?

    • #2912098

      What Address did you assign the New Drive?

      by oh smeg ·

      In reply to Added drive but not showing up

      Sounds as if you have the same address as something else in that SCSI Chain.

      Col

Viewing 2 reply threads