Question

Locked

Boot.ini Troubles

By seabird23 ·
After reinstalling XP pro the system will not boot directly into windows. It appears the boot files have been installed to the C:drive IDE and the windows files are on the E:\drive Sata, I have to go into the boot menu and point it to the c to get it running. the boot.ini file is not doing it`s job.
This is the boot.ini at present.
[boot loader]
timeout=30
default=multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(1)\WINDOWS
[operating systems]
multi(0)disk(0)rdisk(2)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional" /fastdetect e:\windows /NoExecute=OptIn
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional"=optin /fastdetect

Can anybody help me out, so I can edit this to get it to work.

Thank you in advance, Dennis.

This conversation is currently closed to new comments.

3 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Answers

Collapse -

OK

by bart777 In reply to Boot.ini Troubles

If you're just trying to get to the original OS then change teh default line to the
multi(0)disk(0)rdisk(0)partition(1)\WINDOWS="Microsoft Windows XP Professional"=optin /fastdetect
line.
Rdisk 0 is the C drive.

Do you have a dual boot system? Did you install the files to the E drive during the reinstall process?

Collapse -

No dual Boot

by seabird23 In reply to OK

There are no windows files on C,I told the setup to install the operating system to install to e. It has put all the windows files on e, and the boot files on c.but when booting it cannot find the loader.

Back to Hardware Forum
3 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums