Question

Locked

Cisco 1841 configuration

By sirar_hoshyar ·
Dear cisco pro.
i need your help pls.

i have a system that is work just fine it is a dish system with modem and cisco router and a switch and from that switch i connected pc's,,,
everything works fine,,,
now i wanted to put a cisco 1841 router to controll the bandwidth usage to those pc's ,so i put the router 1841 in that main switch by port f0/0 in the router and i connect on pc by cross cable (just to make a test,if it works i'll put a second switch to connect the ovther pc's) i puted that test pc in the other port on the router wich is f0/1 ...
now
i put a real ip in the f0/0 , and now i can ping it and telnet it from out of my station ,
then i put an 192.168.0.1 to the f0/1
and put the pc ip 192.168.0.2 and gateway 192.168.0.1
and dns 192.168.0.1
now i can ping the router from the pc test on both ip's the real one and the pro. one
but i cannot get internet or ping the maincisco router that i'm gettenig internet from ?
this is what i did :

yourname#sh conf
Using 2228 out of 196600 bytes
!
version 12.4
service timestamps debug datetime msec
service timestamps log datetime msec
no service password-encryption
!
hostname yourname
!
boot-start-marker
boot-end-marker
!
logging buffered 51200 warnings
!
no aaa new-model
!
resource policy
!
mmi polling-interval 60
no mmi auto-configure
no mmi pvc
mmi snmp-timeout 180
ip subnet-zero
ip cef
!
!
no ip dhcp use vrf connected
!
!
ip domain name yourdomain.com
!
username XXX privilege 15 secret 5 XXX.
!
!
!
interface FastEthernet0/0
description $ETH-LAN$$ETH-SW-LAUNCH$$INTF-INFO-FE 0$
ip address 213.255.240.77 255.255.255.248 #it is real ip#
ip nat outside
duplex auto
speed auto
!
interface FastEthernet0/1
ip address 192.168.0.1 255.255.255.0
ip nat inside
duplex auto
speed auto
!
ip classless
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 FastEthernet0/0
ip route 0.0.0.0 0.0.0.0 213.255.240.73 #the real ip for my gateway main router#
!
ip http server
ip http access-class 7
ip http authentication local
ip http timeout-policy idle 60 life 86400 requests 10000
ip nat pool sss 213.255.240.77 213.255.240.77 prefix-length 24
ip nat inside source list 7 pool sss
!
access-list 7 permit 192.168.0.0 0.0.0.254
access-list 7 permit any any
access-list 23 permit 10.10.10.0 0.0.0.7
!
control-plane
!
banner login ^C
-----------------------------------------------------------------------
Cisco Router and Security Device Manager (SDM) is installed on this device.
This feature requires the one-time use of the username "cisco"
with the password "cisco". The default username and password have a privilege le
vel of 15.

Please change these publicly known initial credentials using SDM or the IOS CLI.

Here are the Cisco IOS commands.

username <myuser> privilege 15 secret 0 <mypassword>
no username cisco

Replace <myuser> and <mypassword> with the username and password you want to use
.

For more information about SDM please follow the instructions in the QUICK START

GUIDE for your router or go to http://www.cisco.com/go/sdm
-----------------------------------------------------------------------
^C
!
line con 0
exec-timeout 0 0
login local
line aux 0
line vty 0 4
exec-timeout 0 0
privilege level 15
password XXX
login
transport input telnet
line vty 5 15
access-class 23 in
privilege level 15
login local
transport input telnet
!
end

yourname#

##########################################

where is my fault
please help me
thanx in advance

sirar

This conversation is currently closed to new comments.

2 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Answers

Share your knowledge
Back to Networks Forum
2 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums