General discussion

Locked

Cisco Catalyst 3550 causes

By staino83 ·
Hi

We are running Cisco Catalyst 3550 as core switches. We are using HP procurve as edge switches, mainly 2524 and 2650. Im having intermittent disconnection problems which seemed to originate from the Cisco box.
The HP switch will report "Excessive jabbering" on the port connected to the Cisco. At the same time the Cisco log shows that the Interface connected to the HP has changed state from up to down but no errors. This will last around 3012 ms before the cisco changes the interface state to UP. This is intermittent and may do it several times in one day and nothing the next. I have the same problem over a number of remote sites, all same setup and config.

I have swapped the CISCO with a HP 2824 at one site and this has eliminated the problem at one site. However i dont have anymore cash to replace the other sites.


Thing I have tried:
* Changed transceivers and patch leads on both Cisco and HP
* Set all ports on HP to "no lacp" - didnt help
* Disabled spanning-tree on Cisco - didnt help
* Turning CDP off on cisco - didnt work
* No error disable all on cisco - didnt work
* VTP mode transparent on cisco - didnt help
* Storm control for broadcast, multicast and unicast on cisco - didnt help

Here are the standard running configs of Cisco

!
! Last configuration change at 13:31:56 AEST Fri Sep 16 2005
! NVRAM config last updated at 12:09:58 AEST Fri Sep 16 2005
!
version 12.1
no service pad
service timestamps debug datetime msec localtime
service timestamps log datetime msec localtime
no service password-encryption
service sequence-numbers
!
hostname QBCG01
!
enable secret 5 *******
enable password *****
!
clock timezone AEST 10
clock summer-time AEST recurring 4 Sun Oct 2:00 4 Sun Mar 2:00
ip subnet-zero
!
ip domain-name illawarra.det.win
ip name-server 172.25.80.14
cluster enable QBCluster01 0
!
!
spanning-tree mode pvst
spanning-tree extend system-id
no spanning-tree vlan 1
!
!
!
interface GigabitEthernet0/1
switchport mode dynamic desirable
no ip address
!
interface GigabitEthernet0/2
switchport mode dynamic desirable
no ip address
!
interface GigabitEthernet0/3
switchport mode dynamic desirable
no ip address
!
interface GigabitEthernet0/4
switchport mode dynamic desirable
no ip address
!
interface GigabitEthernet0/5
switchport mode dynamic desirable
no ip address
shutdown
!
interface GigabitEthernet0/6
switchport mode dynamic desirable
no ip address
shutdown
!
interface GigabitEthernet0/7
switchport mode dynamic desirable
no ip address
shutdown
!
interface GigabitEthernet0/8
switchport mode dynamic desirable
no ip address
shutdown
!
interface GigabitEthernet0/9
switchport mode dynamic desirable
no ip address
shutdown
!
interface GigabitEthernet0/10
switchport mode dynamic desirable
no ip address
shutdown
!
interface GigabitEthernet0/11
switchport mode dynamic desirable
no ip address
!
interface GigabitEthernet0/12
switchport mode dynamic desirable
no ip address
!
interface Vlan1
ip address 172.25.80.201 255.255.254.0
!
ip default-gateway 172.25.80.1
ip classless
ip http server
!
ip access-list extended CMP-NAT-ACL
dynamic Cluster-HSRP deny ip any any
dynamic Cluster-NAT permit ip any any

*****
Here is log from cisco

abitEthernet0/3, changed state to down
000279: Sep 14 18:22:29.074: %LINEPROTO-5-UPDOWN: Line protocol on Interface Gig
--------------------------------------------------

Here is running config of HP

; J4813A Configuration Editor; Created on release #F.05.34

hostname "QBH103"
snmp-server contact "Network Administrator ICTS Dapto 4221 6478 "
snmp-server location "Queanbeyan AG-1B"
time timezone 600
time daylight-time-rule Southern-Hemisphere
cdp run
ip default-gateway 172.25.80.1
ip timep manual 153.107.37.21
snmp-server community "*********" Unrestricted
snmp-server community "*********"
snmp-server host 172.17.66.92 "public"
snmp-server host 172.17.67.86 "public"
vlan 1
name "DEFAULT_VLAN"
untagged 1-26
ip address 172.25.80.204 255.255.254.0
ip igmp
exit
stack commander "Queanbeyan-AG1B"
stack member 1 mac-address 0008833f1580
no aaa port-access authenticator active
spanning-tree
password manager

******
This is the error generated from HP

W 09/14/05 18:23:30 FFI: port 25-Excessive jabbering. See Help

This conversation is currently closed to new comments.

2 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Back to IT Employment Forum
2 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums