General discussion

Locked

connection problems from site to site

By RG11 ·
I am having a connection problem all the sudden with one of my satellite sites. I dont think the problem is with the NT4.0 server but with the TSU, Router, or telco. We Have T1's connecting 9 satellite sites to our main site which has 2 nt4.0 servers. The connection at one site is jumping. When I ping it from the main site it will time out or time out 50% of the time. I am connecting but then the connection will drop with in a minute. Over and over. Everything has been in place and working for years until today.. The telco tested and said their end is fine. I replaced the cable from the dmark to the TSU. checked all configurations in tsu and router which seemed to be fine. The alarm light on the TSU will blink every 30 seconds to 2 minutes meaning the connection is lost.....Could the Adtran TSU be bad????

This conversation is currently closed to new comments.

5 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

connection problems from site to site

by cul8rm8e In reply to connection problems from ...

run pathping <server> for a clearer view as to where your connection (packets) are being dropped

Collapse -

connection problems from site to site

by RG11 In reply to connection problems from ...

Poster rated this answer

Collapse -

connection problems from site to site

by robert.hawley In reply to connection problems from ...

Having run an ISP for years now, I have learned one thing and that is the TELCO allways says its the CPE (customer Premis Equipment) Even when there PVC cards are messed up. Call them back and tell the the alarm light is on on there demarc. And whenthey it test fine say the line is still down, this will force them to check the card in there multiplexor, wich from the sound of it is probaly the problem. I have had simalar issues before. Another issue could be the copper wiring running to you from the TELCO.

There again, it is probaly in all likely hood there PVC card that is messed up, it happens alot.

So call them back and be adament about the line being down and tell lthem you want them to fix it, you may even have to talk to a supervisor to get them to change the card, of course they will say they changed it and never did, so keep emphazizng the line is down, dont tell them it works some times that gives them an out to say it is your equipment.

hope this helps

Collapse -

connection problems from site to site

by RG11 In reply to connection problems from ...

Poster rated this answer

Collapse -

connection problems from site to site

by RG11 In reply to connection problems from ...

This question was closed by the author

Back to Networks Forum
5 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums