General discussion

Locked

DOS Printing Issue

By jamieyielding ·
I have a Windows server 2003 using roaming profile support and the issue I am having is we use a dos program that prints reports using lpt1. Now in the beginning the server had the laser printer installed locally on the lpt1 printer port and in the login script I had the following command "net use lpt1 \\server\hp1200" and now I have moved the printer onto a workstation that will be printing out the reports but after removing the command out of the login script the profiles will not release the lpt1 redirect command and the printer that is installed on the local lpt1 port will not print either windows apps or the dos app. Does anyone know how to clear out the profile so the local port will work? I have even tried to delete the profile off the server and the workstation and recreated the profile from scratch but still no printing off that port. Help!!!

This conversation is currently closed to new comments.

7 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

by ReWrite In reply to DOS Printing Issue

I'm assuming that when you say the "printer that is installed on the local lpt1 port will not print either windows apps or the dos app" you are speaking of the hp1200 that was moved from the server to the workstation will not work on the workstation.

Does the printer work at all? Can you print a test sheet from the printer dialog box? Are the print jobs going to some other queue or are you getting a error when trying to print?


Post back with a little more info.

Cheers.

RW

Collapse -

by jamieyielding In reply to

Poster rated this answer.

Collapse -

by jamieyielding In reply to DOS Printing Issue

Yes, when the printer is installed on a machine which is not joined to the domain it will print fine, and yes I get errors when printing. The dos program says cannot find printer and windows apps. say printer not responding.

Collapse -

by ofwk In reply to DOS Printing Issue

Check if the workstations net use commands are set to be persistent

Collapse -

by jamieyielding In reply to

Poster rated this answer.

Collapse -

by jamieyielding In reply to DOS Printing Issue

I found the problem, the xp workstation windows load was corrupt, when I swapped out the pc for another one the issue cleared it self. Many thanks for all of your help!!!

Collapse -

by jamieyielding In reply to DOS Printing Issue

This question was closed by the author

Back to Desktop Forum
7 total posts (Page 1 of 1)  

Related Forums