General discussion

Locked

Error 633

By usufktk ·
he extrnal dialup modem (us-robotics)didnot connet to the internet and gives the error message as under.

Opening port...
Error 633. The modem (or other connecting device) is already in use or is not configured properly.

when i uninstall the com port and restart the computer then it works only for one time. I mean that it is must to uninstall the com port and restart the computer before connecting to the internet every time.
please send me the solution

thanks

This conversation is currently closed to new comments.

2 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

by razz2 In reply to Error 633

I will make some assumption here, but in the future it always
help to know the machine a bit. What is the OS etc.

This KB article reference that issue:

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;
324760

Any communication application can hold the port. Winfax, PC
Anywhere etc If an application is installed that is not XP
compatible that can also cause it. The KB article notes outdated
Palm Pilot software as an example.

The bottom line is that there is an application running that is
using that port. Go to msconfig and see what may be running at
startup. maybe look in the Task List too. Disable them using the
50/50 rule. disable off 50% of the items see if that solves it or
not. If not, re-enable and disable the other 50%. When you find
it works you know it is in that half of startup items. Start in
reverse. turn on 50% of those until the problem appears again.
Keep cutting in half until you only have 1 left.

Good Luck,

razz

Collapse -

by willcomp In reply to Error 633

What version of Windows?

What is USR model?

Do you have to load drivers for modem or is it recognized and installed by Windows?

Could be a faulty modem, driver issue, or incorrect modem initialization string.

Dalton

Back to Desktop Forum
2 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums