Question

Locked

Group Policy not applies to winxp clients

By ashviel.chand ·
Hi there i have a win2003 enterprise server and i cannot get it to apply GP to winxp clients.I am trying to restrict users from changing wallpapers and install programs.I have configured the default domain GP for doing the same but this only applies to the win2003 servers i have . The winxp clients seems to some how ignore the GPs from DC.

Please can someone tell me what to do?

This conversation is currently closed to new comments.

6 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Answers

Collapse -

never change the default domain GP

by CG IT In reply to Group Policy not applies ...

it's the baseline. If I were you, I'd go and undo it.

A suggestion is that you create a NEW GPO and link it to the OU you want it to apply to. To prohibit users changing wallpaper, try applying it to the AD computer OU or you might try the users OU.

Collapse -

never change the default domain GP

by ashviel.chand In reply to never change the default ...

Thanks for your suggestion .. But i have solved the problem without undoing changes to the default domain policy...The problem was with the xp clients not the domain policy.
thanks a lot.

Collapse -

yeah but still, never change the default domain GP

by CG IT In reply to never change the default ...

there's a reason for not changing it.

you can link multiple GPOs to OUs and there's a processing order for them with the default as the baseline, so if things go bad you can always go back to the beginning by unlinking GPOs from the OUs. If you changed the default...well there ya go....

Collapse -

do you rmember...

by sysadmin In reply to never change the default ...

do you remember how you solved the problem? I face a similar problem where my XP xliens don't seem to take the GP.

Thanx,
Katrin

Collapse -

Group policies don't work on my WinXP client users

by cengizulusahin In reply to never change the default ...

"Group policies not applies to WinXp clients"

I have a same if not similar problem

I'm trying to implement group policies on my network, just as a test, I added a workstation on to my domain as a client, and have been trying to apply certain group policies to different users that I log on this machine. IT DOES'NT WORK! There is no net. prob. since I can connect to the client from the server via terminal services. I don't know whehter I'm doing something wrong since I'm trying this for the first time. How did you solve this problem, you suggested it is a WinXP issue. Please let me know. Thanks.

Back to Networks Forum
6 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums