General discussion

Locked

hard drive access light not working

By yul711 ·
I installed the brand new motherboard MSI K87 Neo2 Platinum in my computer having three IDE hard drives (two drives master-slave on one IDE connector) and one drive alone through PCI IDE card. Second IDE connector connects DVD-RW and CD/RW as master-slave. No RAID, no SATA drives present. All drives are recognized fine by BIOS, computer works fine, power indicator works, but hard drive access light does not work. I tried to flip light connector to motherboard pins, but it did not help. BIOS flushed with the latest version. Same light connector and same hard drives worked fine on the old failed motherboard. Any ideas/suggestions how to make hard drive access indicator work? Many thanks for help.

This conversation is currently closed to new comments.

15 total posts (Page 1 of 2)   01 | 02   Next
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

by rickrbyrne In reply to hard drive access light n ...

Hi,

What you want to do is get the manual out for your new motherboard and make sure that you have all the cables plugged into the right spots on your front panel Pins on the Board. It could be as simple as a miss placed wire. Make sure that it is done just as the Manual says.

Rick

Collapse -

by yul711 In reply to

Thank you veru much for your help. I had the problem with bad indicator microbulb. After replacement hard drive indicator works fine.

Collapse -

by 3xp3rt In reply to hard drive access light n ...

If you find the right motherboard connector and still not working, you must try to put the connector in the other way. For indicating must put the ground to ground and the + sign to + sign.
+ - - +
_____ _____
HDD led | | | |
connector|___| |___|

MB ___|_|___________________|_|________

Collapse -

by 3xp3rt In reply to

I hope you understand, sorry for draw, before submit my answer it look great.

Collapse -

by yul711 In reply to

Thank you veru much for your help. I had the problem with bad indicator microbulb. After replacement hard drive indicator works fine.

Collapse -

by Skidoggeruk In reply to hard drive access light n ...

Is there a connector on the PCI card for a light? Have you tried that? Does that show OK for the drive that is hanging off of that board? Just kinda wondering if that may have something to do with it.

You could do test the HDD LED by connecting it to the power LED point. Maybe you have done this already?

Goos Luck

Collapse -

by Skidoggeruk In reply to

Sorry for the multiple....

Crazy spelling ,submit button and slow connection thing

Apologies

Collapse -

by yul711 In reply to

Thank you veru much for your help. I had the problem with bad indicator microbulb. After replacement hard drive indicator works fine.

Collapse -

by Skidoggeruk In reply to hard drive access light n ...

Is there a connector on the PCI card for a light? Have you tried that? Does that show OK for the drive that is hanging off of that board? Just kinda wondering if that may have something to do with it.

You could do test the HDD LED by connecting it to the power LED point. Maybe you have done this already?

Good Luck

Collapse -

by yul711 In reply to

Thank you veru much for your help. I had the problem with bad indicator microbulb. After replacement hard drive indicator works fine.

Back to Hardware Forum
15 total posts (Page 1 of 2)   01 | 02   Next

Related Discussions

Related Forums