General discussion

Locked

High Latency and SMTP service

By mgonzales ·
I have a SBS 2003 server that has all service packs and update done. The network card drivers are the most rescent. Everytime I turn on the SMTP service pinging to the internet goes up to around 2500ms. There are no open smtp connections to this server. The server has been scanned with 2 different virus scanners and has been checked for adware/spyware/malware.

Any suggetions?

This conversation is currently closed to new comments.

10 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

by CG IT In reply to High Latency and SMTP ser ...

do you mean that the minute you enable the SMTP service [SMTP virtual server], there is a outbound ICMP broadcast?

Collapse -

by cmiller5400 In reply to High Latency and SMTP ser ...

I assume that the scans were done in safe mode? Some of the malware can hide itself from a scan in "normal mode"

Collapse -

by mgonzales In reply to High Latency and SMTP ser ...

While I have a prompt open, and this can be on any machine in the office, pinging an IP address on the internet if I stop the smtp services pinging returns to normal. Start it and the latency returns.

The server was scanned in safe mode and is not used for internet surfing. In addition the event logs are clean.

Collapse -

by CG IT In reply to High Latency and SMTP ser ...

ok is this what happens: From a command prompt on any machine,with the SMTP service running on Exchange, when you initiate a ping request to a public address the latency or return reply is 2500ms. When you disable the SMTP service, the latency on a ping request reply is oh 25ms or 128ms?

Collapse -

by mgonzales In reply to High Latency and SMTP ser ...

Yes that is correct.

Collapse -

by curlergirl In reply to High Latency and SMTP ser ...

Have you thoroughly checked your workstations to make sure that there is not an email virus or trojan on one (or more) of them that is using your SMTP service?

Collapse -

latency

by alan In reply to

did you ever resolve this? I have same issue.

Collapse -

by quintin In reply to High Latency and SMTP ser ...

Hi

i too have the exact same problem and i cannot work out weather the problem originates from internal or external. i do know that when i unplug the LAN the problem continues. im thinking internal. but the problem is no where on the internet.

Collapse -

by kat3r1na In reply to

Has anyone found out any solution to this? I also have the same issue and haven't figured out a workaround or an actual solution.

Collapse -

by quintin In reply to

I figured out that my problem related not to the server or software. it was because the internet line was shared with a fax and there was degradation. client has since moved premises and fax is still on the internet line with no problems.

Back to Windows Forum
10 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums