General discussion

Locked

HP CDE login ?

By stevelil ·
I have a HP9000/C100 and when I try to log in via the HP CDE login screen it just goes blank for about 20 seconds then back to the login screen. The startlog shows error message:
Xlib: connection to "mathias:0.0" refused by server
Xlib: client is not authorized to connect to server
Error: can't open display: mathias:0

on bootup there is an error:
"mathias sendmail[955]:unable to qualify my own domain name(mathias) -- using shortname

Can anyone help ?

This conversation is currently closed to new comments.

5 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

HP CDE login ?

by servermonkey In reply to HP CDE login ?

Make sure you have the hostname in /etc/hosts, not just localhost. If it can't figure out it's name, it pukes. You may have to boot into single user mode to edit /etc/hosts.

Collapse -

HP CDE login ?

by stevelil In reply to HP CDE login ?

Poster rated this answer

Collapse -

HP CDE login ?

by Sprick In reply to HP CDE login ?

Some hints:
1) if you installed HP-UX properly and did't play around with the config files manually, the configuration should be ok. Check settings with SAM (console or failsafe session). Check /etc/Xhosts file.

2) if the behaviour occurrs with any account, check if /tmp has some space left.

3) if the behaviour occurrs only with a special account, check it's .profile file. Some users play around and set $DISPLAY.

4) check if you can login with the failsafe session type.

5) the sendmail error message shows that you don't have a DNS server configured, but this should not matter to CDE.

Collapse -

HP CDE login ?

by stevelil In reply to HP CDE login ?

Poster rated this answer

Collapse -

HP CDE login ?

by stevelil In reply to HP CDE login ?

This question was closed by the author

Back to Linux Forum
5 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums