General discussion

  • Creator
    Topic
  • #2296754

    Lose sound often when booting up

    Locked

    by muchach1 ·

    Hi Gang, I have windows XP with 128 megs and when I boot up my sound does not work. I have to select the driver and apply it so I can have sound
    any ideas ? It’s like the driver is uninstalled when I shut down.

All Comments

  • Author
    Replies
    • #2673096

      Reply To: Lose sound often when booting up

      by thechas ·

      In reply to Lose sound often when booting up

      Is this a sound card, or a codec based on-board sound system?

      For either, start with the latest driver from the manufacture.

      If this is an older sound card, and / or the manufacture does not offer a XP driver for the card, you may need a new sound card.

      Especially if you have on-board sound and / or video, 128MB of RAM is on the low side for XP.
      Additional RAM may take care of the problem.

      Chas

      • #2708395

        Reply To: Lose sound often when booting up

        by muchach1 ·

        In reply to Reply To: Lose sound often when booting up

        Poster rated this answer.
        The chas does it again , it was the memory , I added 128 more megs and the system works better and the sound problem is gone , now to deal with the windows xp update , ugggg, thanks gang

    • #2708394

      Reply To: Lose sound often when booting up

      by muchach1 ·

      In reply to Lose sound often when booting up

      This question was closed by the author

Viewing 1 reply thread