General discussion

Locked

Networking - NIC

By Nick1 ·
Hello
I am running Win98SE with Firewall and Virus Prot.
Recently I have been having problems with my bus-bay for the second NIC slot. First slot where I have my networked computer hooked up is OK, but the second slot where I have my internet connected has a problem.
When the computer is turned ON it takes over 3Mins for the blue Windows screen to disappear and the computer is quiet sluggish, after physically removing the second NIC (internet) and using the first slot for the Internet all is OK, removing the first NIC and just using the second slot the computer has a problem.
Any suggestions?
Regards
Nick.

This conversation is currently closed to new comments.

3 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

by sgt_shultz In reply to Networking - NIC

i am confused. do you think it is bad slot or bad nic? occam's razor says bad nic. i believe it could cause these problems. you could try locking nic media type down to 10mb half duplex or up to 100mb full duplex to see if that helps or try another (new) nic. or cable.

Collapse -

by Nick1 In reply to

Poster rated this answer.

Collapse -

by Nick1 In reply to Networking - NIC

Schultz thks for your reply,
As I had posted earlier the computer only has a problem when the second bay is in use, I did try a different NIC, did not help.
Nick.

Back to Windows Forum
3 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums