General discussion

Locked

NO SIGNAL AT VGA PORT

By COBRAWIL ·
I HAVE 4 NEW PARTS ABIT VA-10 W/ONBOARD LAN, AMD 2600 W/ HEATSINK AND FAN, 256MB SIMPLETECH DIMM MODULE, 350W DUAL FAN POWER SUPPLY.
ONCE ASSEMBLED THE MONITOR STATES NO SIGNAL RECEIVED. MONITOR WAS TESTED W/2 DIFF PC'S.
WHAT ARE THE POSSIBLE PROBLEMS

This conversation is currently closed to new comments.

5 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

by TheChas In reply to NO SIGNAL AT VGA PORT

1. Clear CMOS jumper set to clear instead of normal.

2. CPU speed is set such that the CPU will not boot up.
Try resetting the CMOS and then see if you can boot up.

3. Video card not fully seated.

4. Does the motherboard have the Aux power connector?
On some motherboards you need to plug in both the standard ATX and a secondary power connection.

5. Check the front panel connections.
Make sure the power switch is across the correct pins.

Chas

Collapse -

by COBRAWIL In reply to

Poster rated this answer.

Collapse -

by a In reply to NO SIGNAL AT VGA PORT

IF you built this system yourself, or this is a new replacement motherboard in an OEM case, take the motherboard out and make sure none of the little standoffs are in the wrong place. That would cause a short somewhere on the bottom of the board.

I've had this happen to me once, and once only. I had a standoff located in a wrong hole underneath the parallel port, and EVERYTHING worked perfectly, except the parallel port. It took me almost a MONTH to figure that out. Luckily, the case I had, had an exposed backplane, and I could actually see the screw base of the standoff sticking thru the hole directly under the parallel port. I noticed it completely by accident one day.

You'll never make the same mistake twice! :) With all that work removing and replacing the board, what a mess!

A

Collapse -

by COBRAWIL In reply to

Poster rated this answer.

Collapse -

by COBRAWIL In reply to NO SIGNAL AT VGA PORT

This question was closed by the author

Back to Hardware Forum
5 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums