General discussion

  • Creator
    Topic
  • #2176950

    Operating system not found

    Locked

    by doug m. ·

    I had this error msg. appear after the machine booted up “operating system not found”. I’ve tried reloading the OS onto the machine and it appears to be successful until I reboot than I get the very same message. Any ideas? The OS is WIN2K btw. I ran a generic disk utility that said the HD is ok, but I’m not convinced.

All Comments

  • Author
    Replies
    • #3350026

      Check the floppy

      by bfilmfan ·

      In reply to Operating system not found

      Is there a floppy in the floppy drive?

      That used to be a very common error message.

      • #3349992

        Yeah and Bios boot device priority

        by house ·

        In reply to Check the floppy

        …as well as the auto detect ide settings

        master/slave jumper settings could cause these issues too

        • #3351075

          Do you use two Hard Drives???

          by dafe2 ·

          In reply to Yeah and Bios boot device priority

          The OS doesn’t have to be on your boot drive.

          If the boot partition has a diferent drive letter than the system partition it would give you that letter.

          Re-installing windows wouldn’t solve the problem…but a parralel install or a clean install would.

          Good Luck

        • #3346993

          The drive itself…

          by house ·

          In reply to Do you use two Hard Drives???

          might not even be a specified boot device.

          I imagine that was the case, considering he had to go in there.

          [i]who the champ?? that’s right… me’s the champ!![/i]

        • #3351885

          ROFLMO

          by dafe2 ·

          In reply to The drive itself…

          Just ……………………. ROFLMO!!!

        • #3351843

          ROFLMO??

          by house ·

          In reply to ROFLMO

          you left out “the” and “ass”

          That’s [b]the floor[/b] and [b]my ass[/b] you’re talking about.

          😉

        • #3351818

          I new there was sumthen missing….

          by dafe2 ·

          In reply to ROFLMO??

          I was too busy laughing…………got dislexix.

        • #3347282

          Reply To: Operating system not found

          by doug m. ·

          In reply to Yeah and Bios boot device priority

          It was the BIOS boot device setting, which somehow got changed. All is well now, thanks.

    • #3351056

      Wrong forum

      by deepsand ·

      In reply to Operating system not found

      This is a tech. problem, in search of a solution.

      It properly belongs in “Technical Q&A,” not in “Discussions.”

      Please re-post there.

      Thank you.

      • #3347304

        oops

        by doug m. ·

        In reply to Wrong forum

        Sorry…now I know for next time.

        • #3347156

          It’s a common error.

          by deepsand ·

          In reply to oops

          The structure of TR, particularly that button for posting comments to articles, does nothing to guide posters to the correct forum.

          This is a problem that has been addressed in several discussions, with no resolution in sight.
          TR seems to be reluctant to make the site “more complex.”

        • #3347155

          It’s a common error.

          by deepsand ·

          In reply to oops

          The structure of TR, particularly that button for posting comments to articles, does nothing to guide posters to the correct forum.

          This is a problem that has been addressed in several discussions, with no resolution in sight.
          TR seems to be reluctant to make the site “more complex.”

        • #3347007

          So is double posting

          by house ·

          In reply to It’s a common error.

          tee-hee 🙂

        • #3335754

          It one of a series of …

          by deepsand ·

          In reply to So is double posting

          TR “hiccups.” It was happening all too often yesterday.

        • #3335750

          re: page cannot be found

          by house ·

          In reply to It one of a series of …

          If you submit a post and it says “page could not be found”… odds are, it was received anyways.

        • #3335735

          Not “page not found,” but don’t recall more.

          by deepsand ·

          In reply to re: page cannot be found

          I just noticed that it happened again this morning. I do recall that I had no APPARENT submission problems, and therefore no cause to “re-submit.”

          Stranger and stranger!

Viewing 1 reply thread