General discussion

Locked

PCI 1394 card not communicating

By bobastacy ·
Started when the 1394 cable in a 1394 External HD was unplugged and replugged in backwards. Before that, 1394 External HD AND a Sony DVD worked, even when attached to the card at the same time. No 1394 device has worked since.

Dell decided that the Firestorm PCI 1394 card was blown and replaced it. I ordered an ADS PCI Dual Link card because of its USB 2.0 capability.

Now, I can't get the sytem to use any of the 1394 ports on either card. The USB 2.0 ports on the Dual Link work just fine!

THE CARD WAS INSTALLED, AS I ALWAYS DO, WITH ONLY ?EXPLORER? AND ?SYSTRAY? RUNNING.

Then:
1. Shut down and pulled the ADS
2. Restarted in Safe Mode & deleted ALL references to 1394 in Device Manager
3. Installed the ADS, ? NO JOY
4. Pulled ADS
5. Redid 1. & 2.
6. Installed the Firestorm card, ? STILL NO communication with the 1394 ports on either card.

7. Redid 1. & 2. &3.

Device Manager shows:
1394 Bus Controller?/?TI OHCI Compliant IEEE 1394 Host Controller
General: Working properly, exists in all profiles.
Settings: None checked
Driver: Microsoft (06/08/2000)
Resources: Use automatic settings, IRQ:10, no conflicts.

BOTH THE CAMERA AND PYRO DRIVE KIT FUNCTION NORMALLY WHEN PLUGGED INTO A DELL INSPIRON 8100, RUNNING Windows ME 4.90.3000

HELP!

SYSTEM DESCRIPTION:
Dell Dimension 8100
Windows ME 4.90.3000

P4 1.4GHz, 850 chipset, BIOS Ver A09, 768Mb RDRAM 800, 3COM 3C905C onboard NIC, PCI Santa Cruz Sound,
PCI 32MB DDR nVidia GeForce2 GTS, 4 USB onboard ports

3Com PCI FVT Modem (83329800)

IEEE 1394:SCI Firestorm (TI OHCI Compliant Host Controller)
OR:ADS Dual Link (3) USB 2.0 & (2) IEEE 1394

00:Maxtor DiamondMax+ 5T060H6 (60Gb/ATA100/7200, 40 free)
01:Maxtor DiamondMax+ 6Y160L0 (160Gb/ATA100/7200, 85 free)
DV Samsung SD-612 attached to a Hollywood Plus decoder
CDR/W: Sony CRX160E-DL

ADS Pyro Drive Kit (EXTERNAL 1394 BOX)
w/ WD400BB-00CXA0 40Gb ATA 100 7200rpm (32 free)

USB Keyboard & Mouse

This conversation is currently closed to new comments.

2 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

by tjc In reply to PCI 1394 card not communi ...

since the cards all work in another comtpuer it sounds like a windows configruation problem. But what if the cards are not blown but the Mother board itself? those slots - try moveing to diffrent slots if open and see what happens. else you may wnat to wipe windows and reinstall.

Collapse -

by bobastacy In reply to

Poster rated this answer.

Back to Hardware Forum
2 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums