General discussion

Locked

Probs with Domain setup

By coyledavid ·
Using win 2K server. New install. Workgroup works fine. Trying to set up domain on home network with 3 clients. As I try to set up domain with chosen name, get this message:
"...condition caused by DNS lockup problem. Go to website:
...//go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=5171
The specified domain either does not exist or could not be contacted"

A bit rusty with networks. Had no prob with my server on NT4. Didn't ask all these DNS questions! Can I make up a DNS address? I have a Broadband connection using the USB, but shows up as a network connection. It does not have a specific DNS setting, but the connection seems to be DHCP enabled. I don't think this has anyting to do with the Domain problem, however.
Thanks in advance if anyone can give me pointers as to how to set up a simple domain in this situation. Will look up that site in the meantime.

This conversation is currently closed to new comments.

3 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

by p.j.hutchison In reply to Probs with Domain setup

NT4 and 2000 are completely different. Active Directory domains require DNS to work, so you need to install and setup DNS first.

http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;261321
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;308201
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;317590
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;279212

Collapse -

by coyledavid In reply to

will try . Thx.

Collapse -

by coyledavid In reply to Probs with Domain setup

This question was closed by the author

Back to Windows Forum
3 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums