Upgrading my CPU

By stevebaboo ·
I bought a faster processor and when I put it in and turned it on I got a blank screen. It's the same type, same brand, what am I missing? Please help.

This conversation is currently closed to new comments.

4 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Answers

Collapse -


by Nimmo In reply to Upgrading my CPU

Take it out and re-seat it, also make sure you put the heat sink back on correctly. if it is exactly the same you shouldn't have any issues.

Collapse -

You need to use a CPU that the M'Board supports

by OH Smeg In reply to Upgrading my CPU

It may be the same Socket type but the M'Board doesn't need to support that type or Speed of CPU that you fitted.

If you care to post back with the system Make & Model or M'Board Make & Model we can tell you what type of CPU's it supports but without knowing more it may just be that you have replaced a Celeron Type CPU with a Pentium Type CPU and the M'Board doesn't support Pentium Type CPU's. This is quite common with some NB's.


Collapse -

reset bios?

by balge In reply to Upgrading my CPU

Bios settings may need changing to suit new cpu spec if it wasnt recognised, assuming its in the socket properly. What exact kind of 'blank screen' blue? black? got a cursor flashing in the corner,get any post beeps?

Collapse -

And if the unit is old enough

by OH Smeg In reply to reset bios?

You may need to change some Jumpers or Switches on the M'Board before this CPU will work.


Back to Hardware Forum
4 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums