General discussion

Locked

USR 5699B Win Modem probs With W2K

By eblank ·
I have over 50 US Robotics 5699B V.92 Win modems deployed in remote locations that our state is using for remote login connections and general internet access. These modems are installed in Windows 2000 systems with PIII and PIV processors, AGP video cards, 20 gig HD?s (with our build, these are only about ? used), and 128 MB of RAM. The problem comes when using the V.92 drivers with the modem from a ?power user? account on the local machine. On initial login to the local machine it will allow the user to dial out to either the local ISP or our WAN access servers, but after a disconnect command is sent, the modem returns an error in the 3cmlink.exe program. At this point, the user is forced to log off of the machine before it will allow them to dial out again

Note that they do not need to REBOOT, only log off.

This problem does not occur if the user is a local admin on the machine. When logged on as a local admin (either as administrator or as a user with admin rights) the modem performs properly allowing the user to dial, disconnect, dial again, disconnect and then connect to any of our established dialup accounts.

If I replace the V.92 drivers with their 56K drivers, the modem WILL allow power users to perform consecutive dialups, but this driver has it?s own set of problems. (It will occasionally return an error saying that the modem is no longer present requiring a re-boot.)

I have been pulling my hair out for the last four months trying to resolve this problem. I have called USR and spoken to their (very reluctant) tech support personnel. After a successful test call to their server using HyperTerm their diagnosis was that the modem was working properly and any issues that I had at this point should be brought up with Microsoft! (grumble)

This conversation is currently closed to new comments.

3 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

by Curacao_Dejavu In reply to USR 5699B Win Modem probs ...

it's a permission error of some sort.

try give the file full permissions on the file to everyone and system and in regedt32 search on the file and replace the permissions on that key and subkeys to everyone and system full control.
(no guarentees as I had been fighting to get the modem to dialout without login with no success)

did you install the lasters firmware of the modem, and also the lastest w2k drivers ??

(no guarentees as I had been fighting to get the modem to dialout without login with no success)

also as a test try to use 1 of their harware modems to see what the result would be.
(may be hard to explain to replace 50 modems)

Leopold

Collapse -

by eblank In reply to

Poster rated this answer.
Got it to work using the reg settings as you suggested. I was actually thinking about this, but was hesitant to go into the registry. I ended up finding four keys using a search for instances of "3cm" using regedit.exe (I still like to use this version of the registry editor since it has a decent search function... something really lacking in the 32bit version).
The two that seemed to be the most important were:
hkey_local_machine\software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RUN\3c1807pd (seems to be the most relevant key)
and
hkey_local_machine\system\CurrentControlSet\Control\Class\{4D36E96D-S325-11CE-BFC1-08002BE10318}
This key was repeated int control set 1 and 2 whichI also (probably foolsihly) changed also.

When tested, the system now dials out properly!

Thanks forthe nudge inthe right direction!

Collapse -

by eblank In reply to USR 5699B Win Modem probs ...

This question was closed by the author

Back to Hardware Forum
3 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums