General discussion

Locked

XP SP1 New Build Browser Issues

By maxtram ·
I have a fresh XP Pro SP1 build and it continues to
launch browsers so I can't get online to download
SP2. The multiple browser launches are eating rescources
of course and so I get locked-up in a few minutes
of being online. Any ideas?

Thnx.

This conversation is currently closed to new comments.

5 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

by BFilmFan In reply to XP SP1 New Build Browser ...

Sounds like a virus or trojan loose.

When you re-installed XP, did you fdisk and reformat the hard disk?

Collapse -

by maxtram In reply to

I hadn't thought to run my virus checker but it found a trojan and 2 worms..Yipe! I'm now running virus scans on all my copied over programs etc. Thnx.

Collapse -

by maxtram In reply to XP SP1 New Build Browser ...

I don't recall if ran an fdisk. I'm trying to run on an Amptron w/an AMD 400 and 384M of RAM. I built this on a used HD. Maybe I should wipe the disk and re-install? (Unless the drive already had a virus I have dial-up and don't think I've been online or downloaded anything yet.) The browser appears to launch ok then after a few minutes boink! up pops another browser. I try to kill it and boink! up pops another.

Anymore ideas? Thnx

Collapse -

by Black Panther In reply to XP SP1 New Build Browser ...

Download and run Ad-aware from Lavasoft

http://www.lavasoftusa.com/

and or Spybot Search and Destroy, Hi-Jack this

In IE remove all Temporary Internet Files, Cookies and History

Also make sure you are using a Anti-Virus ( AVG is Free ) and a Firewall

Ie Sygate or Zone Alarm if you want a Free one.

You could also try using Firefox as a browser instead of IE

http://www.pcstats.com/articleview.cfm?articleID=1579

Collapse -

by maxtram In reply to XP SP1 New Build Browser ...

This question was closed by the author

Back to Windows Forum
5 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums