General discussion

Locked

XP ws can't connect to NW5.1 via IPX

By P. Dickason, CNE, MCSE, CCA ·
Hi
I have a new workstation running XP that we have been setting up our applications on. We had the Novell client for XP V4.9 installed and all of
a sudden after installing Arcserve V7 management console and PRocomm Plus v4.8, we could no longer connect to the NetWare server. We have since uninstalled Procomm Plus, Arcserve console and the NetWare client and reverted back to the microsoft client for netware but still cannot connect. We have also tried the NW client ver 4.83SP1 2 and 3. Now what I thought was a problem was whenever we tried to go into the properties of NWLink and set the IPX address and frame type, it would hang. We tried doing this more than once and it hung every time. So I'm thinking one of these programs corrupted one of the IPX system files or a registry key somewhere but even after uninstalling the microsoft client for NW and reinstalling it, we can no longer connect, and it still hangs when trying to set the network number and frame type. As you can see we've tried uninstalling and reinstalling
several versions of NW client also Is there anything I can do about this? We were able to set the default protocol to IPX and also when we install the NW client we select IPX and TCP/IP. The NW5.1 server is running IPX only for application compatability as if it wasn't for that, I would have switched the server to TCP/IP. Any ideas?

Thanks
Pete

This conversation is currently closed to new comments.

7 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

by pgm554 In reply to XP ws can't connect to NW ...

Have you tried a rollback of XP before you installed the client using system restore?

Otherwise uninstall the client and do a repair console of XP (reinstall/repair).

Collapse -

by P. Dickason, CNE, MCSE, CCA In reply to

We went one step further than that as we used the factory recovery cd and redid everything. Same outcome Wierd...it used to work..really

Collapse -

by pierrejamme In reply to XP ws can't connect to NW ...

I stayed away from 4.9 because I couldn't connect to w2K servers, insteasd using 4.83SP3 Patch "E". The newest client however is 4.9SP1a and is very good in my estimation. give that a try. Also something that is set as a default in Windows XP Pro is the NIC has powermanagement, in other words it goes to sleep to save power? Who came up with that bright idea?? Go to properties on the NIC and select the Power Management Tab and Uncheck this bad idea.
Good Luck

Collapse -

by P. Dickason, CNE, MCSE, CCA In reply to

Turned out it was the wireless network adapter. After disabling it, things worked again. Thanks anywayz.

Collapse -

by pgm554 In reply to XP ws can't connect to NW ...

Have you tried to test the comm stack with just IP only?(Can you ping any thing?)
Can you get out to the internet?

Collapse -

by P. Dickason, CNE, MCSE, CCA In reply to

IP was working fine. We found we needed to disable the wireless network card. Haven't had time to figure out why but thats something I'll check out the next time I'm at the clients. Thanks

Collapse -

This question was closed by the author

Back to Networks Forum
7 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums