General discussion

Locked

CPU Problem

By cliveoates ·
I think I have a CPU problem here.
(Motherboard Type: ASUS A7V REV 1.02)

I have a 700MHz AMD-K microprocessor, and just recently it's been hanging and I can't get in. As soon as it starts up it goes directly to the BIOS, and I have this msg (allin red):

"During the last boot-up, your system hung for an improper CPU external speed setting. Your system is now working in safe mode (BUS: 100MHz, DRAM: 100MHZ, PCI: 33MHz). To optimize the system performance and reliability, make sure the CPUspeed conforms to the specifications of the CPU."

I tried changing the switches on the board as well as the CPU frequency in the BIOS, but I still can't get anywhere. It's still hanging on me.

Can anyone help.

cliveoates@hotmail.com

This conversation is currently closed to new comments.

5 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

CPU Problem

by tduval In reply to CPU Problem

Load bios/setup default.
set your straps correctly (may be 100 * 7).
reboot, back to bios, and save settings.

Hopping this will be enough

Collapse -

CPU Problem

by cliveoates In reply to CPU Problem

Done that but didn't work

Collapse -

CPU Problem

by Ann777 In reply to CPU Problem

You might need to reset CMOS.

Collapse -

CPU Problem

by cliveoates In reply to CPU Problem

Done that but didn't work

Collapse -

CPU Problem

by TheChas In reply to CPU Problem

The A7V can be a bit finicky.

Set the jumpers to soft (BIOS) mode.

In BIOS settings, set the FSB to 100MHz
Multiplier to 7X
RAM to FSB + PCI IF you have PC133 SDRAM installed.

Chas

Back to Desktop Forum
5 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums