Question

  • Creator
    Topic
  • #4002436

    GPU fans run full speed on boot and monitor is blank

    by simon.edwardes1 ·

    Tags: 

    Hi – i have a 3 yr old system which i put together myself

    for the last few months when i start the PC the GPU fans run flat out and the screen goes black. if i switch it off and back on again, eventually it boots normally but it can take a few goes and is gradually getting worse. if i leave it, i THINK it does actually boot to windows but obviously i cant see it.

    main specs are

    asus rog strix z390-e
    i9 9900
    evga rtx 2080ti xc 11g
    2 x 16g vengeance ddr4 3000
    win 10 pro 64

    really appreciate any help please

You are posting a reply to: GPU fans run full speed on boot and monitor is blank

The posting of advertisements, profanity, or personal attacks is prohibited. Please refer to our Community FAQs for details. All submitted content is subject to our Terms of Use.

All Answers

  • Author
    Replies
    • #4002452
      Avatar photo

      Re: monitor blank

      by kees_b ·

      In reply to GPU fans run full speed on boot and monitor is blank

      This could very well be an issue with the video card. Try another one.

      • #4002503

        Reply To: GPU fans run full speed on boot and monitor is blank

        by simon.edwardes1 ·

        In reply to Re: monitor blank

        thanks for suggestion – i did think it might be the case but “try another one” …. bit easier said than done im afraid !!

Viewing 0 reply threads