Question

Locked

motorola cpeo 400 wymax wireless broadband gateway problems.

By go2fgh ·
Ive recently installed the wymax gateway but whilst i can access the internet with a single PC.. My problems start when i try to connect up to my router. Its a linksys befsr41.v2 cable/dsl router.
I just can't get any pass through on the WAN
side. Ive tried setting up using the ppoe and then with RAS and finally just set up as basic but each time its blocked.
however if I connect the wymax gateway using the uplink connection ive got access but then ive lost the full protection that the router offer's the wymax does have a firewall but
i don't know how it compares with the LInksys.
Is there any one who has had simular issues or
even has this hardware who could offer me some guidance pleeeeeeaaaaase.
thanks Richard
ps I have disabled the firewall on the wymax so
that there are no back to back firewall conflicts.

This conversation is currently closed to new comments.

2 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Answers

Collapse -

Router-Router issues

by robo_dev In reply to motorola cpeo 400 wymax w ...

there are several issues when you connect a router to a router.

First of all, double NAT can be an issue.

If both devices are doing NAT, the routing of inbound packets gets confused.

Can you turn off NAT in the Linksys?

Can you set a static IP on the LAN interface of the Wimax box and also set a static IP and DNS servers on the Linksys WAN interface?

Double NAT will not allow any VPN services to work, typically.

DNS: Most likely the two devices are DNS forwarders, but DNS replies will not find the route back thru double NAT. Therefore the DNS server set in the Linksys should be set to your ISPs DNS server address.

Back to Networks Forum
2 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums