General discussion

Locked

Probs with Domain setup

By coyledavid ·
Using win 2K server. New install. Workgroup works fine. Trying to set up domain on home network with 3 clients. As I try to set up domain with chosen name, get this message:
"...condition caused by DNS lockup problem. Go to website:
...//go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=5171
The specified domain either does not exist or could not be contacted"

A bit rusty with networks. Had no prob with my server on NT4. Didn't ask all these DNS questions! Can I make up a DNS address? I have a Broadband connection using the USB, but shows up as a network connection. It does not have a specific DNS setting, but the connection seems to be DHCP enabled. I don't think this has anyting to do with the Domain problem, however.
Thanks in advance if anyone can give me pointers as to how to set up a simple domain in this situation. Will look up that site in the meantime.

This conversation is currently closed to new comments.

3 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

by BFilmFan In reply to Probs with Domain setup

If you are creating an Active Directory Forest, when it asks the domain use anything you wish, as long as you append it with ".local."

Example:

coyledaviddomain.local

And I would advise picking up a copy of Windows 2000 Unleashed for helping you with your home network.

Collapse -

by coyledavid In reply to

Will try. Thx.

Collapse -

by coyledavid In reply to Probs with Domain setup

This question was closed by the author

Back to Networks Forum
3 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums