General discussion

Locked

server 2k3 DHCP server say not connected

By techrific ·
Hi all, the problem that seems to be keelhauling me is this...

Environment;
Server 2k3 setup as DNS and DHCP with active directory

When I go to the DHCP server, it says "not connected" but when I double click on the server in the right pane it changes to "active" but it still doesnt seem to be working right as some application when trying to login give an error stating default gateway is offline or not configured.
Any ideas all?
THX!!
Brent

This conversation is currently closed to new comments.

4 total posts (Page 1 of 1)  
| Thread display: Collapse - | Expand +

All Comments

Collapse -

by CG IT In reply to server 2k3 DHCP server sa ...

happens when you reboot and DHCP dependencies aren't starting in the right order so DHCP fails to start.

Collapse -

by CG IT In reply to

note: this happens on W2003 Server DHCP services. On W2K this doesn't seem to happen. Even if you've authorized the DHCP and activated it, if the server reboots an you open up DHCP MMC you'll see that it's not started.

Do you have SP1 installed?

Collapse -

by BFilmFan In reply to server 2k3 DHCP server sa ...

Did you authorize the DHCP server?

Collapse -

by techrific In reply to server 2k3 DHCP server sa ...

Thanks Gents, SP1 is installed, and the server is authorized, I have ripped out dhcp and reinstalled it to have the same effect.
Another symptom of whatever issue I am dealing with here is that I have created a new scope, the old one used 192.168.0.1 - 192.168.0.100

the new one is 10.0.0.100 - 10.0.0.200

only it is using the old 192. scope.... lol I dont know what I am doing wrong here, everything was goingf well and now its crazy time!
Thanks guys :)

Back to Networks Forum
4 total posts (Page 1 of 1)  

Related Discussions

Related Forums